От х:

Днес в x:

Адвокати от Хасково се включиха в протеста пред Съдебната палата в София

    Адвокати от Хасково и други градове на страната се включиха в протеста пред Съдебната палата в София вчера с призив да бъде прекратена процедурата за избор на председател на Върховния административен съд (ВАС) и на главен прокурор. Сред тях бе и председателят на Адвокатска колегия Хасково Меглена Гунчева.

    На страницата на дружеството е публикувано обръщение. В него юристите от областния град изразяват несъгласието си с продължаващата нелегитимна процедура по избор на главен прокурор, с продължаващата конституционна, политическа и институционална криза, която руши устоите на демокрацията и правовата държава.

    Денят 25-ти октомври е особено подходящ, тъй като на тази датата се отбелязва Денят на европейския адвокат и европейските правни общества, а тази година темата е независимостта и самоуправлението на адвокатурата и приноса ѝ за по-силни демокрации.

    „Нека бъдем заедно и да покажем, че сме общност, ангажирана с проблемите на обществото, защото правосъдието е висша ценност за хората, чиито интереси сме призвани да защитаваме“, пише в обръщението.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини