От х:

Днес в x:

Ученик от Търговище създаде приложение за решаване на математически уравнения

 Ученик от Търговище създаде иновативно приложение за решаване на математически уравнения. Единадесетокласникът Миркаан Стефанов се обучава в математически профил в Първо Средно училище (СУ) „Свети Седмочисленици“. Той разработи уеб приложение, което помага за решаване на уравнения от по-висока степен, предоставяйки ценна помощ на учениците при изучаването на математиката, съобщават от учебното заведение.

Софтуерът, създаден от гимназиста, позволява бърза и прецизна проверка на корените на полиноми. Това го прави незаменим инструмент както за учениците, така и за преподавателите, коментират от училищното ръководство.


Интересът на Миркаан към програмирането се пробужда още в осми клас, когато започва да изучава различни програмни езици. В десети клас той се фокусира върху разработването на уеб приложения и успява да завърши с отличие осеммесечен курс по програмиране, организиран от „Дигитално общество – Търговище“.


БТА


„Приложението пресмята и проверява корените на въведен полином и ще бъде достъпно онлайн, след като бъде хоствано на сървър“, споделя Миркаан. За реализацията му той е използвал технологии като Springboot framework, програмен език Java и mySql база данни.

Въпреки че проектът е плод на самостоятелната работа на Миркаан, той не е пренебрегнал съветите на своите учители и приятели, разкриват от училището. И коментират, че тъкмо тази комбинация от самостоятелност и отвореност към обратна връзка е довела до създаването на изключително функционален и полезен софтуер.

Младият програмист вече има ясни планове за бъдещето. За него математиката е не просто училищен предмет, а източник на вдъхновение. Той вижда в нея безкрайни възможности за творчество и развитие. В бъдеще възнамерява да продължи развитието си в областта на софтуерното инженерство.

Успехът на Миркаан е доказателство, че с отдаденост и упорит труд могат да се постигнат забележителни резултати. Той е вдъхновение за своите връстници и пример за това, че младите хора могат да създават иновативни решения, които да улесняват живота на всички нас, коментират от ръководството на учебното заведение и пожелават на младежа още много успехи.

 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини