От х:

Днес в x:

Община Радомир и СНЦ „МИГ Радомир-Земен“ подписаха договор за повишаване на туристическия потенциал на Община Радомир

Община Радомир и СНЦ „МИГ Радомир-Земен“ подписаха договор за повишаване на туристическия потенциал на Община Радомир
Кметът на Община Радомир Кирил Стоев и Изпълнителният директор на СНЦ „МИГ-Радомир-Земен“ Радослав Йорданов, подписаха тристранен административен договор с Държавен фонд „Земеделие“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 7.5. „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура“, с финансиране чрез Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.
Проектът „Нова визия за повишаване и устойчиво развитие на културно-историческия потенциал на Община Радомир“ предвижда закупуване (доставка и монтаж) на предмети и техника/оборудване, с цел създаване на атракции с опознавателна цел и свързани с културното наследство на общината.
В дворното пространство на МКИЦ „Европа“ ще бъде създадена „Алея на славата“ – включваща табели, постоянна изложба с информация за видни граждани на общината и техните постижения и облагородяване на туристическата среда за тяхното разглеждане, чрез закупуване и монтаж на пейки и кошчета за боклук.
Ще бъде закупена сглобяема мобилна сцена (с осветление), която да се използва на различни събития от културния календар на Община Радомир.
На провежданите събития, празници и фестивали, за представяне на местни продукти на производители, занаятчии, изложби, ще могат да се използват и предвидените за закупуване по проекта мобилни дървени щандове.
За представяне на рекламна информация за Община Радомир ще бъдат закупени две външни лед табла, едното от които ще бъде монтирано на външната фасада на сградата на Общински исторически музей „Войнишко въстания“, а другото ще бъде мобилно.
За осигуряване на комфорт на жителите и посетителите на града ще бъде поставен санитарен контейнер.
Общата стойност на инвестицията възлиза на 218 100 лева.
Изпълнителният директор на сдружението Радослав Йорданов благодари на общинското ръководство на Община Радомир, в лицето на кмета Кирил Стоев и зам. - кмета Станислава Генадиева за подетата инициатива за повишаване на туристическия потенциал на Община Радомир и пожела успешна реализация на проекта.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини