От х:

Днес в x:

Ученици от трите гимназии в Радомир се включиха в тазгодишното издание на „Мениджър за един ден“

Община Радомир се включва в тазгодишното издание на „Мениджър за един ден“, организирано от Джуниър Ачийвмънт България. За 2024 г. инициативата е с мотото „Започни от тук!“.  

„Надяваме се тези младежи, които днес се включват в деня на самоуправление, това да бъде един своеобразен старт за тяхното професионално ориентиране“, каза за БТА заместник-кметът на Радомир Станислава Генадиева.

Шестнадесет ученици от трите гимназии в общината се включват днес в инициативата „Мениджър за един ден“. Генадиева допълни, че е щастлива от факта, че и трите учебни заведения са откликнали на поканата на Община Радомир и са излъчили предстватели.

Заместник-кметът допълни, че в днешния ден децата ще имат за задача да решат реални казуси. Габриела Армунова от Техническа професионална гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ влезе в ролята на председател на Общински съвет. Тя води днешната тържествена сесия, която се проведе в Радомир. Юлияна Методиева от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ изпълни задълженията на кмет, а Виктория Венчова бе заместник-кмет за ден.

Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса.

„Мениджър за един ден“ не е просто еднократно събитие, а стратегическа инициатива, която играе ключова роля в кариерното ориентиране на младите хора. Във време, когато предизвикателствата пред образованието и пазара на труда са значителни, „Мениджър за един ден “ предоставя на учениците реален опит, който допринася за изграждането на тяхната професионална идентичност и увереност, каза още заместник – кметът.

Станислава Генадиева допълни още, че всички началник отдели си имат свои заместници, както и главния архитект, който днес има приемен ден с граждани. В края на деня всички участници ще получат сертификати на официална церемония в края на деня.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини