От х:

Днес в x:

ПП-ДБ с дискусия за инфраструктурни проекти в Кърджалийско,подкрепиха предложения на Сабахатин Гьокче

Изображение 1 от 3

    ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

    В уютна и неформална обстановка - на чаша кафе, кандидатите за народни представители от коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България събраха граждани и активисти, които се ангажираха с решения на ключови проблеми на Област Кърджали. Обсъжданите теми варираха от социална политика, пътна инфраструктура, образование и горско стопанство до опазване на околната среда. Дискусията откри водачът на листата – Сабахатин Гьокче, който насърчи откровените разговори и активното участие на гражданите.

    Един от ключовите инфраструктурни проекти за региона е изграждането на околовръстен път с виадукт над язовир „Студен кладенец“ и включването на ж.п. линия, която директно да се включва към централната ж. п. гара на Кърджали. С изграждането на този модерен проект има възможност старата ж.п. линия, която се намира над Ардинския мост и е действаща, да се преобразува в няколко свързващи пътни и пешеходни артерии по протежението на целия участък. Дискусията продължи с идеята на Сабахатин Гьокче за изграждане на нови пътни артерии за разреждане на трафика от Ритейл парк, под бившите гаражи на Пътно управление, в посока през Петлино и Резбарци до включването им към моста в района на Кьош дере към кв. „Възрожденци“. По този начин също ще се облекчи трафика и този впечатляващ проект ще бъде част от околовръстното движение на град Кърджали.

    Друг акцент в дискусията за пътната инфраструктура залегна и пътните разширения на съществуващите мостове с едно платно, които затрудняват нормалното разминаване върху тях в районите на Джебел и Ардино. По време на обиколките из общините това беше и едно от исканията на местното население. Също така има и предложение за създаване на проект за разширение на отсечката от Далджата до Мишевско.

    Друг основен проблем в областта е свързан с водоснабдяването. Недостатъчните инвестиции и липсата на водоподаване създават редица неудобства на жителите по общините. Осигуряването на качествено водоснабдяване е все по-належащо. Присъстващите на кафе-срещата се обединиха и около мнението, че летище „Кърджали“ трябва да се запази и да се развият възможностите за пълноценното му използване. В тази посока ще насочи усилията си водачът на листата Сабахатин Гьокче.    Разговорите продължиха и в посока за осъществяването на текущ контрол върху общинските социални програми и облекчаване на административната тежест от страна на общините върху гражданите и бизнеса. Друг момент в разговорите беше свързан с подпомагането на дребния и средния бизнес чрез редуцирането на цените на електроенергията и ползването на средства, отпуснати по План за възстановяване и устойчивост на Република България. Направиха се редица предложения за изменения на закони. В закона за горите да отпадне задължението на кметовете да предоставят списъци за нуждаещите се жители за дърва за огрев. По закон гората е държавна собственост и е редно всеки жител свободно да си закупи от Горското или Ловното стопанство необходимото количество дърва за отоплителния сезон. Другите предложения за свързани с промени в управлението на водните ресурси.

     Необходим е контрол, чрез който НЕК да не използват ВЕЦ като постоянен източник на енергия, а само за върхово потребление. Освен това е необходимо и осигуряването на достъп до водоемите, като се премахнат незаконни строежи. Водачът на листата – Сабахатин Гьокче и всички кандидати за народни представители се ангажираха да защитават интересите на жителите на региона. Те ще придвижват ключовите въпроси в следващото Народно събрание за тяхното разрешаване за устойчиво развитие на общините.

    Това съобщиха от ПП-ДБ и призоваха да се гласува с №26 в бюлетината.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини