От х:

Днес в x:

Сарафов внесе във ВСС диплома от Симеоново с няколко тройки

Той представи и автобиография и Концепция за 7 години главен прокурор

Борислав Сарафов – изпълняващ функциите „главен прокурор“ и кандидат за главен прокурор, подаде във ВСС няколко документа, които се изискват по закон. Сред тях са Концепция за управление на прокуратурата на Република България, заедно с приложенията към нея – автобиография, диплома за завършено висше образование и удостоверение за юридическа правоспособност, документи, удостоверяващи юридически стаж и другите документи.

Дипломата е от школата на МВР в Симеоново - Висш институт на МВР, факултет „Национална полиция“, специалност Право и „Охрана на обществения ред и борба с престъпността“. От нея става ясно, че той е имал среден успех 4,45, като има тройки по криминалистика, история на БКП, финансово право, облигационно право, КАТ, търговско право, бойна-полицейска подготовка.

В автобиографията пък се посочва целият кариерен път, който започва от инспектор в затворите и свършва като и.ф. главен прокурор. Там е посочено, че владее на средно ниво немски, английски и руски.

В Концепцията Борислав Сарафов представя своята визия за управление на прокуратурата през следващите 7 години, личната мотивация за заемане на длъжността „главен прокурор“, анализ за дейността на ПРБ, приоритетни цели и мерки за тяхното постигане. Той посочва, че излага своите възгледи, „но и идеи, които са споделяли с него колеги от различни структури и звена на прокуратурата и следствените служби“. От концепцията не личи желание за дълбока реформа в прокуратурата. Тя е пълна с нищо незначещи клишета.

Сарафов отбелязва, че за него ръководството на Прокуратурата е „динамичен процес, който налага непрестанно обновяване и актуализиране в зависимост от нормативната база, развитието на технологиите и на обществените отношения“.

Борислав Сарафов обявява и, че доверието, което колегите имат към него, го задължава да поеме отговорността, за да не „загубим положителната инерция и посока, в която вървим – да отстояваме законността“.

Изрично се натъртва, че да постигнатите резултати е награждаван многократно от Висшия съдебен съвет, от главните прокурори на България, както и от директорите на ФРБ – Робърт Милър и Кристофър Рей.

Част от дипломата, която Сарафов внесе във ВСС

 

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини