От х:

Днес в x:

Собственикът на изгорелите ремаркета: Пожарът е умишлен, но не е политически

    Умишлен е пожарът в трите изгорели ремаркета с дрехи и плат в хасковската фирма в Хайван пазар. Това заяви собственикът на превозните средства Хабил Хабил, който е брат на бившия общински съветник Хакиф Хабил.

    Хабил поясни, че трите изгорели ремаркета са собственост на фирмата му – „Брадърс“, която се помещава в базата, която е с обща площ от около 20 дка с много постройки. Той уточни, че неговото дружество е извършвало само транспортна дейност. Вътре стоката била собственост на чуждестранна фирма, с която имали отношения от около година и половина. Хасковлията каза, че дрехите и платовете били натоварени в Турция и били доставени в Хасково в различен интервал от време – преди 10, преди 15 дни. Днес ремаркетата трябвало да бъдат закачени към влекачи и да потеглят към Германия.

    Според Хабил поръчката за пожара е дошла покрай проблеми около фирмата, която е собственик на стоката. Допълни, че преди около 20 дни, негови камиони със стока на същата фирма били запалени в Унгария. Той категорично заяви, че поръчката за палежа не е политическа, въпреки че инцидентът стана дни преди предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Бизнесменът беше категоричен, че той и семейството му не заемат страната на нито една от двете политически фракции, на които се разцепи партията, от която беше съветник. Уточни, че има приятели и от двете сегашни формации.

    Мъжът каза, че в промишлената база в животинския пазар има камери за видеонаблюдение. В защита на версията си, че пожарът е умишлен, той посочи, че е било откраднато записващото устройство, намиращо се в сградата на пазача на входа. Снощи обаче не е имало охранител. Около 4 часа сутринта там отишъл баща му, който го уведомил, че има пожар в имота им. Така Хабил се обадил на спешния телефон 112, при което на място са били изпратени екипи на пожарната за потушаване на пламъците и полицаи за изясняване на случая.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини