От х:

Днес в x:

Около 300 служители на полицията в Перник ще се грижат за спазването на реда по време на вота

Служителите на МВР в областта поемат охраната на изборните помещения и обществения ред при провеждането на изборите за Народно събрание на 27 октомври, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Перник - Венцислав Алексов.

Около 300 униформени ще се грижат за сигурността в деня на вота. Още в съботния ден, на 26 октомври преди обяд ще започне охраната на помещенията за гласуване, изборните бюлетини и книжа, устройствата за машинно гласуване. Това ще продължи и на следващия ден до приключване на гласуването и предаването на материалите в РИК, допълни Венцислав Алексов.

Екипи от полицаи и пожарникари са извършили охранителни обследвания на 153 обекта, където ще бъдат разположени 260 изборни секции, а също и на едно помещение за съхраняване на бюлетини и обработка на резултати. Осигурени са и резервни агрегати в случай, че на места има прекъсване на електрозахранването.

На 26 октомври от 08:30 до 17:30 часа и на следващия ден от 08:30 до 19:30 часа ще работят служителите в сектор „Българския документи за самоличност“ и паспортните звена в Районните управления, за да издават удостоверения за гласуване на граждани, които не притежават валидни лични карти, а желаят да упражнят правото си на вот.

Сигнали, относими към работата на МВР във връзка с изборите, могат да бъдат подавани на специалните телефони и имейли, открити в МВР и ОД на МВР-Перник:  02/ 90 112 98, izbori@mvr.bg; ОД на МВР-Перник – 076/ 676370; odc.pernik@mvr.bg; pernik@mvr.bg

Осигурени са допълнителни дежурни, които ще реагират на сигнали за купен вот, както и за извършени престъпления във връзка с политическите права на гражданите, допълват още от полицията в Перник.  

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини