От х:

Днес в x:

Акция на МВР: Задържаха 14-годишен за насилие над коте и 12-годишен за кражба от детска градина

Изображение 1 от 2

    Полицията провежда нова специализирана акция срещу купуването на гласове и конвенционалната престъпност в Хасковска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В операцията участват екипи и служители от криминална, икономическа и пътна полиция, както и сили на ГДЖСОБТ.

    От началото на изборната кампания в областта се проверяват 24 сигнала, свързани с нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. По тях са образувани в досъдебни производства.

    В хода на днешната акция към 12 часа са проверени 17 заложни къщи, игрални зали и офиси за бързи кредити. Инспектираните търговски адреси и рискови места са 22, а провереният криминален контингент - 38. Задържани са лица за кражби и са връчени 3 предупредителни протокола. По отношение на контрола на пътното движение са извършени проверки на 227 моторни превозни средства. За констатираните нарушения са съставени 15 акта и 35 фиша.

    По характерни престъпления:

    - В Харманли е задържан неправоспособен румънски водач на 27 г. с „Мерцедес“. Изследване е отчело, че шофира след употреба на кокаин.

    - 14-годишен е задържан в Димитровград след жестоко насилие над животно. Момчето удряло до смърт малко коте, след което се похвалило в социалните медии. Задържан е до 24 часа. В управлението е доведен и друг непълнолетен на 12 г., откраднал от детска градина в града множество канцеларски материали. „Компания“ в ареста им е правил и 13-годишен, откраднал от каса на магазин 160 лева.

    - В РУ Хасково за кражба на хранителни продукти на стойност около 100 лева е задържан мъж на 32 г. и друг на 35 г., откраднал от дом инструменти. След сигнал от жена, в управлението е задържан и 24-годишен, откраднал ел.техника от дом на стойност около 2000 лева. Момче на 18 г. е заподозряно в извършването на 2 кражби на велосипеди. Всички лица са направили самопризнания, а откраднатите вещи са върнати на собствениците им с протоколи.

    Активните действия на полицията продължават и в момента. Обобщени резултати в 16 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини