От х:

Днес в x:

Областният управител на Перник и директорът на полицията се срещнаха с виетнамска делегация

Областният управител на Перник Людмил Веселинов, и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Милчо Милчов се срещнаха с делегация от провинция Вин Фук, Виетнам, съобщиха от пресцентъра на полицията в миньорския град.

Гостуващата чуждестранна група е водена от заместник-директора на полицията в региона - старши полковник Та Дък Диен. От българска страна е присъствала и Мариета Ангюшева, началник на сектор „Двустранно сътрудничество“ в Министерството на вътрешните работи.

По време на разговора е обменен опит и добри практики в областта на сигурността и реда, както и укрепването на партньорството между двете области. Акцент е поставен и върху политиките за сигурност и ред. Областният управител на Перник е запознал виетнамската делегация с характеристиките на региона и е изразил желание за бъдещо сътрудничество.

Гостите са посетили Подземния минен музей и Регионалния исторически музей в Перник. Те са получили и символични подаръци от домакините - сурвакарски маски.

Срещата се е провела в контекста на меморандума и споразумението за сътрудничество, подписани през миналата година между Област Перник и провинция Вин Фук, по време на визитата на председателя на парламента на Виетнам у нас.

Припомняме, че през септември м.г., в София парламентарна делегация, водена от председателя на Националното събрание на Виетнам Въонг Дин Хуе, беше на посещение в България по покана на тогавашния председателя на Народното събрание Росен Желязков.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини