От х:

Днес в x:

Задържаха мъж, издирван за кражба на телефони от магазин в Германия

    29-годишният грузински гражданин Лаша Тандилашвили бе оставен в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението е на Окръжен съд – Хасково от днес.

    Чужденецът е бил задържан в Хасковско във връзка с Европейска заповед за арест, издадена от съда в град Бон, Федерална Република Германия. Той е бил търсен, тъй като срещу него се води наказателно преследване за това, че в качеството на извършител или съизвършител, в съучастие с друго неизвестно лице, взел две павета и разбил стъклена врата на търговско помещение на фирма „Водафон“, проникнал във вътрешността на магазина, отстранил кабелите, с които са били обезопасени изложените мобилни телефони и отнел 11 мобилни телефона, на стойност 6180 евро. За извършеното от него престъпление е предвидено наказание до 5 години затвор.

    Съдът в Хасково прецени, че е налице реална опасност той да се укрие, тъй като не само няма постоянен адрес в страната, но и каквито и да било данни за неговата свързаност с България, което да предпостави оставането му в страната. Няма медицински данни поисканото за предаване лице да има заболявания, които да съставляват препятствие за пребиваването му в ареста.

    Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив на 29.10.2024 г. от 10:00 ч.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини