От х:

Днес в x:

Горски надзирател е единият от задържаните бракониери с убитите сърни

Горски надзирател е единият от двамата бракониери, задържани край село Плевун през нощта на 19 октомври, съобщиха от Югоизточно държавно предприятие в Сливен към Министерството на земеделието и храните.

Нарушителите са арестувани на територията на ТП „Държавно горско стопанство Ивайловград” от служители на „Гранична полиция“. Униформените са били със служебен автомобил и са предприели преследване с включени сигнални лампи. Те подгонили бракониерите, тъй като не са се подчинили на знак за проверка и в последствие са ги хванали.

След подаден сигнал до ДГС-Ивайловград, на място са пристигнали и горски служители, които констатират, че в превозното средство на задържаните има две убити сърни - мъжка и женска. В автомобила е открита и ловна карабина с бързомер, без да е поставена в калъф. Всички намерени вещи при претърсването, включително превозното средство и убитите животни са задържани за съхранение в РУ Ивайловград.

При проверката, горските служители установяват, че единият от задържаните нарушители е горски надзирател в ДГС-Ивайловград, чиято собственост е и намереното оръжие. На същия ще му бъдат поискани писмени обяснения от директора на стопанството и ще бъдат предприети действия за дисциплинарно наказание. По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини