От х:

Днес в x:

„Гожира“ от Олимпийските игри свирят у нас – без Мария Антоанета

Френската метъл група ще гостува на фестивала „Hills of Rock“ в Пловдив

Музикантите от френската група „Гожира“, които на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж шокираха света с участието на обезглавената кралица Мария Антоанета, ще изнесат концерт у нас. Хевиметъл групата ще свири в Пловдив на 25 юли 2025 г. като част от програмата на фестивала „Hills of Rock“.

„Гожира“ излизат пред българската публика в първия фестивален ден на Гребната база в Пловдив.

Групата се прочу в света това лято с ексцентричното си участие на откриването на Олимпийските игри в Париж. Тогава четиримата музиканти от групата си партнираха с оперната певица Марина Виоти и заедно изпълниха френската революционна песен „Ah! Ça ira“ на фона на огнени сценични ефекти. За сцена тогава им служеха прозорците на Консиержери – резиденция на френските крале през Средновековието, превърнала се впоследствие в затвор. На прозорците бе обезглавената Мария Антоанета.

В „Гожира“ са братята Джо (вокали, китара) и Марио Дюплантие (барабани), китаристът Кристиан Андреу и басистът Жан-Мишел Лабади. Групата е основана в град Байон през 1996 г. Прочуват се със социалната ангажираност на текстовете си. Песните им не само впечатляват с техничния си дет метъл, траш, прогресив и племенни елементи, но и вдъхновяват за действие, подкрепяйки екологични каузи като опазването на Амазонската гора, борбата срещу глобалното затопляне и защитата на световните океани.

„Виждаме човечеството като паразит, но и като източник на най-красивите неща“, споделя съоснователят и китарист на групата Джо Дюплантие.

„Hills of Rock“ ще се проведе между 25 и 27 юли в Пловдив. Във втория ден на фестивала гостува „Сепултура“. Концертът е предвиден като част от прощалното им световно турне „Celebrating Life Through Death“ (Празник на живота чрез смъртта), с което отбелязват 40 години на сцена. След десетилетия на възходи и падения, обиколили над 80 държави и превърнали се в символ на бразилската метъл култура, „Сепултура“ се сбогуват с феновете си по цял свят.

Останалите изпълнители, които ще участват във фестивала, тепърва ще бъдат оповестени от организаторите „Фест Тийм“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини