От х:

Днес в x:

Ансамбъл „Българе“ покори умовете и сърцата на кърджалийци в концерт-спектакъл за празника на града

Известният в цял свят Ансамбъл „Българе“ снощи изнесе пищен концерт – спектакъл пред Дома на културата пред стотици кърджалийци и гости на града. Събитието е част от празничната програма на Община Кърджали за празника на града – 21 октомври. За пореден път културната проява се осъществява благодарение на тримата приятели Иван Гаврилов, Илчо Илчевски и Ангел Авренлиев.

Преди Ансамбъл „Българе“ да завладее умовете и сърцата на зрителите, от името на кмета на Кърджали и от свое име приветствие към присъстващите отправи заместник-кметът Байрям Байрям. Обръщайки се към танцьорите от ансамбъла той каза:  „Вашето творчество е истинско богатство за българската култура. Вие съхранявате и разпространявате магията на българския фолклор, не само в България, но и по света. Вашата отдаденост и професионализъм вдъхновяват и обединяват поколения, като ни напомнят за важността на нашите корени и традиции.“, каза Байрям Байрям.

Той благодари от името на общинското ръководство на Ансамбъл „Българе“ за това, че продължават да развиват и популяризират българската култура по най-възвишен начин. „Вашето изкуство е символ на национална гордост и вдъхновение за всички нас. За нас е чест да ви посрещнем в нашия град и да споделим този вълнуващ момент заедно.“, каза заместник-кметът.

От сцената пред Дома на културата Байрям подари на тримата приятели, благодарение на които Ансамбъл „Българе“ отново са в Кърджали , три картини. Поздрави проф. д-р Гавраилов за празника на лекаря, отбелязвайки значимостта на тази професия. Освен това Байрям подари картина с типични родопски мотиви на ръководителя на ансамбъла, специално нарисувана за тях.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини