От х:

Днес в x:

Мая Бежанска представя "Козата, която свири на акордеон" в димитровградския театър

Мая Бежанска ще представи на 22 октомври от 19.00ч. на сцената на Общински драматичен театър "Апостол Карамитев" комедийния моноспектакъл „Козата, която свири на акордеон“, съобщават от местната администация.

Моноспектакълът прекрачва границите на традиционния театър и показва живота на артистите и противоречивата същност на изкуството – едновременно поле за свободно изразяване, едновременно рамка, очертана от очакванията на другите към таланта им.

Само за 75 минути сценично време невероятната Мая Бежанска преминава през половин дузина превъплъщения, между които Едит Пиаф, Вивиан Лий, Айседора Дънкан, Зелда Фицджералд... и всичко това - поднесено с поезия и безотказно работеща самоирония, а публиката я очакват сълзи през смях и смях през сълзи.

 Героинята на Бежанска от ранна възраст мечтае да изпълнява велики роли. Вдъхновява се от биографиите на хора, оставили ярък отпечатък в историята. Иска да е част от творбите на Балзак. Да живее в света на Жорж Санд. Вместо това, тя е принудена години наред да играе една и съща роля на коза, която свири на акордеон в провинциален театър.

Представлението е по идея на Мая Бежанска и Елин Рахнев, сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова, а музиката на Георги Георгиев от група"Остава".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини