От х:

Днес в x:

С мач и тържество ФК "Борислав" отбеляза своята 100-годишнина

    С футболни мачове между децата на „Борислав“ и между ветераните на „Борислав“ и ФК „Локомотив“, Пловдив, започна тържеството по случай 100-годишнината на футбола в Първомай.

    Децата завършиха при резултат 2:2, а ветераните не допуснаха дори гол в приятелската среща.

    На празника присъстваха заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Добрин Гьонов, техническият директор на Федерацията Кирил Котев;  председателят на Зоналния съвет на БФС – Пловдив Огнян Златков и много личности, допринесли за развитието на футбола в региона.

    На официалната част, състояла се в ресторант „Европа“, кметът Николай Митков приветства футболната общност.  Той връчи паметни плакети на гостите и ветераните.

    Илия Ганчев председател на ПК за Младежта и спорта в ОбС Първомай отличи с плакети на председателя на УС на „Борислав“ Величко Милчев и ветерани на клуба.

    Добрин Гьонов благодари на кмета Николай Митков за подкрепата на футбола в Първомай. Отличие получи и ФК „Борислав“, прието от  Величко Милчев. От своя страна той благодари и отличи с почетни грамоти заслужили ветерани и личности допринесли за развитието на футбола.

    От името на БФС Добрин Гьонов и техническият директор Кирил Котев поднесоха почетни плакети и наградиха участниците с почетни златни, сребърни и бронзови значки.

    Връчени бяха и почетни грамоти на футболисти, прославили общината извън пределите: Георги Стайков, Иван Василев и Ивелина Мирославова.

    Футболисти, защитавали емблемата на „Борислав“, които вече не са сред нас също бяха почетени с паметни грамоти.

    На гостите бяха раздадени  книжката на Костадин Момчилов с кратката история на футболния клуб и сувенири и тениски с емблемата на клуба.

    За празника, децата на клуба също получиха подарък - от името на БФС, Добрин Гьонов им връчи нови екипи. 

    Младежите на клуба разрязаха специалната празнична торта, а тържеството продължи с традиционното празнично хоро.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Видеа по темата

    Последни новини