От х:

Днес в x:

Осъдиха на „пробация“ петима служители на бившата ДАИ за подкуп

Петима служители Областния отдел „Автомобилна администрация” в Хасково (бившата ДАИ) бяха осъдени на „пробация“ за подкуп. Това съобщиха от Окръжен съд – Хасково.

Те са признати за виновни, че в качеството си на длъжностни лица са поискали и приели дар, който не им се полага, с цел да нарушат служебните си задължения.

Даяджиите Даниел Христов, Вихър Василев, Димитър Михайлов, Георги Вълев и Константин Въжарски бяха арестувани през 2015 г. Според разследващите, те са спирали товарни автомобили на магистрала „Марица“ в района на Свиленград и са искали рушвет от по 20 евро от шофьорите, за да не ги проверяват. Оттогава насам няколко пъти делото беше внасяно в съда и връщано на прокуратурата. 9 години след ареста им, те са осъдени. Наказанията им са с различна продължителност.

На Георги, Даниел и Вихър е наложено наказание „пробация“ за 1 година и 6 месеца - задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмични и задължителни периодични срещи с пробационен служител, включително и глоба от 6000 лева.

На Димитър и Константин наказанието „пробация“ е за срок съответно от 8 и 6 месеца със същите пробационни мерки, а паричната глоба е в размер на 5000 лева.

Петимата ще бъдат лишени от право да заемат държавна длъжност за срок от 2 години.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ян
    янко димитров
    6 -1
    16:32, 18 окт 2024
    конфискуване на цялото имущество на тях и на всички членове на семействата им.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини