От х:

Днес в x:

Откриха фотоизложбата „Тракия - дивата природа в кадър“

    В изложбената зала на КДК Димитровград бе открита фото изложбата „Тракия - дивата природа в кадър“ на Богдан Боев, който е един от най-добрите фотографи на дивата природа в България.

    „Страстта ми по фотографията на диви животни започна като хоби през 2007 година, но се превърна в моята нова професия, след като приключих със 17-годишната си баскетболна кариера. Сега работя като водач на турове, свързани със снимането на диви животни. Открих магията на общуването с дивата природа още съвсем малък в родния ми град, край река Марица. Там, където местообитанията са в добро състояние, се радваме на огромно биоразнообразие. Много хора са готови да платят, за да посетят подобни кътчета и да допринесат за устойчивото им ползване“, сподели авторът.

    Директорът на РИОСВ - Хасково Мариана Вълчева представи Богдан Боев. Тя сподели забавни моменти от съвместната им работа по популяризиране на дивата природа в България. Специални гости бяха Стойчо Стойчев от Българско дружество за защита на птиците и д-р Руско Петров от Спасителен център за диви животни - Стара Загора. 

    Изложбата се реализира по проект „Възстановяване на местообитания на видове с природозащитен статус в защитени територии в землищата на село Голямо Асеново и село Райново, община Димитровград“. Партньори в него са община Димитровград и РИОСВ – Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Видеа по темата

    Последни новини