От х:

Днес в x:

Учениците от село Искра ще опознават света и ще се учат да го обичат и пазят

С презентация и кратка церемония беше поставено изпълнението на проекта „Да опознаем света около нас, да го обикнем и пазим заедно!“  в ОУ «Отец Паисий», село Искра.

Той е финансиран от Център за образователна интеграция на деца и учениците от етническите малцинства /ЦОИДУЕМ/ и е на стойност  21 150,50 лв.

Проектът е свързан с развиване на интеркултурната компетентност на учениците за позитивно образователно и интеркултурно взаимодействие, опознаване на културните, исторически и географски особености на района на село Искра и тяхното опазване . Учениците ще могат да изградят умения за работа в екип и ще влезнат в различни роли – на журналисти, фотографи, еколози, пътеписци, издатели, изследователи, монтажисти и редактори. По този начин ще разберат с какво се занимават тези професии и защо е важно да ги има.

Проектът ще бъде реализиран на територията в и около село Искра, село Новаково, връх Драгойна и връх Малка Драгойна, Велинград и Дорково, където учениците ще се запознаят с културните и фолклорни традиции на региона, с географските и историческите забележителности.

Благодарение на този клуб ще започнат да действат клуб „Еколози в действие“, „Млад фотограф“, „Изследователи и пазители на културното богатство“, „Пътешественици и редактори“, „Монтажисти и издатели“.

 В края на проекта ще бъдат издадени информационни образователни брошури за региона и неговите особености, ще бъде представен филм с образователна цел и организиран фотоконкурс. Всеки клуб ще си взаимодейства постоянно с останалите. Предстои реализирането на благотворителен базар.

Ръководител на проекта е Недялка Касавълчева.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини