От х:

Днес в x:

Ръст на осиновени деца отчитат от Регионална дирекция „Социално подпомагане" Смолян

 В Смолян отбелязват скок в броя на осиновените деца през годината. Според данните до този момент са осиновени общо 39 деца.
Очаква се до края на годината още семейства да станат родители. Петя Пампорова-Директорът на дирекция "Социално подпомагане" изясни профила на хората,които поемат по пътя на осиновяване. "Просто измъчени хора,които са направили по n броя инвитро процедури,които са били супер неуспешни и са взели абсолютно мотивирано и осъзнато решение ,че трябва да осиновят дете.Към момента осиновяванията с влезли решения в сила са 31,тоест 31 деца са осиновени.5 деца към момента са в процедура.Говорим за осиновявания от български кандидат-осиновители,защото имаме още 3,но вече на международно ниво."Колко ще се проточи процедурата зависи от желанията на кандидат-осиновителите."Когато семейството има ясен и точен критерий какво очаква и какво иска да бъде бъдещото му дете много по-бързо им се случват нещата,защото една част от семействата държат единствено и само на български произход,деца от български произход,а такива деца почти няма в
регистъра за осиновяване или ако има те обикновенно са с тежка фамилна обремененост " -отбеляза още Пампорова. Сред децата,които тази година са осиновени  са тризнаци и две двойки близнаци.Най-емоционалната част за всички участници в процеса -семействата,децата и служителите си остава щастливия завършек.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини