От х:

Днес в x:

Аутопсията на Лиъм Пейн: вероятно при падането е бил в полусъзнание или безсъзнание

Аутопсията, извършена късно вечерта в сряда, установи, че 31-годишният британския певец Лиъм Пейн е получил „множество травми“ и „вътрешни и външни кръвоизливи“ в резултат на падането, което е причинило смъртта му, според изявление на прокуратурата. Медицинският екип, който е пристигнал на мястото на инцидента, е могъл само да „потвърди смъртта“. Според ръководителя на Службата за спешна помощ не е имало възможност за реанимация.  

Резултатите от аутопсията сочат още, че по ръцете на Пейн не са открити защитни рани. Получените травми и позицията на тялото на земята предполагат, че той не е заел рефлексна поза, за да се защити при падането и че може да е бил в състояние на полусъзнание или пълно безсъзнание. Това би потвърдило тезата за случайност.

Пейн, член на разпадналата се свръхпопулярна преди десетилетия група „One Direction“, падна от третия етаж на хотелската си стая в Буенос Айрес, докато е „употребявал алкохол и наркотици“, според първоначалните резултати от разследването.

Малко преди това, след 17,00 часа местно време, от хотела са се обадили на спешния номер 911 и са предали, че имат гост, който под въздействието на наркотици и алкохол разрушава стаята си и че е необходимо да бъде изпратен някой.  Рецепционистката, молеща за спешна помощ, е казала, че малко се притесняват, че гостът ще направи нещо животозастрашаващо. Лиъм Пейн е обитавал стая на третия етаж, с балкон с изглед към задния двор, на височина почти 14 метра.На снимки от стаята в „пълен безпорядък“, публикувани от няколко медии, се виждат телевизор със счупен екран, бутилки, кутии със следи от изгаряне, свещи, следи от бял прах на масата и недоизпита чаша шампанско. Според прокуратурата от стаята на музиканта са иззети редица от вещества, които биха могли да подскажат, че преди това той е употребявал алкохол и наркотици.

В четвъртък все още не бяха известни резултатите от хистопатологичните, биохимичните и токсикологичните анализи.

Лиъм Пейн е говорил открито за трудностите си със славата и за проблемите си с алкохола, които, както разкри през 2023 г., са го накарали да постъпи в център за рехабилитация, припомня БТА.

„По всичко изглежда, че музикантът е бил сам по време на падането си и че е преживявал епизод на злоупотреба с наркотици“, отбелязва прокурорът. Той определя случая като „подозрителен“, позовавайки се на очевидната употреба на алкохол и наркотици от звездата, но изключвайки намесата на трета страна. 

Аутопсията е показала вътрешен кръвоизлив и 25 травматични наранявания по черепа, крайниците и корема, съответстващи на падане, казаха от прокуратурата и допълниха, че само те са били достатъчни, за да причинят смъртта му. 

„Напълно сме съкрушени"

Членовете на момчешката група „One Direction“ са „напълно съкрушени“ от смъртта на Пейн, предадоха световните осведомителни агенции.

„Напълно сме съкрушени от новината за смъртта на Лиъм“, написаха в съвместно изявление Хари Стайлс, Зейн Малик, Луи Томлинсън и Найл Хоран, останалите четирима членове на момчешката група „Уан дайрекшън“, която се изстреля до върховете на славата след създаването си през 2010 г.

„Своевременно и когато всички са в състояние да го направят, ще имаме какво да кажем. Засега обаче ще си дадем време, за да скърбим и да осъзнаем загубата на нашия брат, когото обичахме много“, добавиха те в акаунта на групата в социалната мрежа „Х“.

„Ще запазим завинаги спомените, които споделяхме с него. Засега мислите ни са със семейството, приятелите и феновете му, които го обичаха заедно с нас. Той ще ни липсва ужасно много. Обичаме те, Лиъм“, написаха още Стайлс, Малик, Томлинсън и Хоран. 

Лиъм Пейн се прочу като част от момчешката поп група „Уан дайрекшън“, която беше създадена през 2010 г. след участие в британската версия на музикалния формат „Х Фактор“ и се превърна в една от най-печелившите в света. Членовете й се разделиха през 2016 г., за да преследват различни проекти, включително солови кариери.

Миналата година Пейн обяви, че работи над втори самостоятелен албум, след като през 2019 г. издаде дебютната си тава LP1, а през март 2024 г. тази година пусна нов сингъл.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини