От х:

Днес в x:

Гледаме документалния HBO Original филм от две части „Не съм чудовище: Убийствата на Лоис Рийс“ в Max

Историята на една баба от Минесота, извършила шокиращи престъпления, и която се укрива от властите 


Документалният HBO Original филм от две части „Не съм чудовище: Убийствата на Лоис Рийс“, режисиран от Ерин Лий Кар (режисьор на HBO Original заглавията „Лидерът на кръга „Блясък“, „Обичам те, умри вече“ и „Цената на златото: Скандалът с американските гимнастички“), е вече наличен в стрийминг платформата Max.

През 2018 г. убийство в малък град в Минесота разтърсва общността, когато 56-годишната съпруга, майка и баба Лоис Рийс убива съпруга си Дейвид и започва да бяга от властите. Години по-късно Лоис се среща със създателите на филма и разказва историята си за първи път. Самата Лоис се опитва да обясни осъдителните си действия, които разкриват тревожна семейна история и пристрастеност към хазарта.

„Не съм чудовище: Убийствата на Лоис Рийс“ е изследване на един нестандартен убиец и хроника на трайните последици от семейната дисфункция върху психиката на човека. Във филма ще видим признанията на Лоис, че е убила Дейвид, като се позовава на предполагаемото емоционално насилие във връзката им, но не може да оправдае последвалата я методична, добре планирана верига от престъпления, която включва присвояване на средства, още едно убийство, кражба на самоличност и бездушно и прецизно прикриване на деянията. Докато членовете на семейството на Лоис, приятелите ѝ и свидетелите разказват впечатленията си за симпатичната баба, прочутият режисьор Кар се вглежда в мотивите и начина на мислене на Рийс и разкрива дълбоко проблемно минало, силна пристрастеност към хазарта, обтегнати отношения в брака и семейството, разтърсено от психични заболявания, самоубийства и злоупотреба с наркотици. Поредицата изследва престъпността и отговорността чрез загадката на жена на средна възраст, която не би могла да бъде по-далеч от типичния образ на хладнокръвен, многократен убиец.

Във филма освен интервюто с Лоис Рийс, ще видим гледната точка на бивши приятели и съседи на Лоис, членове от семейството ѝ, журналисти, специалист по зависимости, служители на правоприлагащите органи, свидетели, които са се срещали с Лоис преди ареста ѝ, и човек, който за малко да стане поредната жертва на Лоис.

Какво да очакваме в епизодите:

Част 1
Лоис и Дейвид Рийс водят привидно нормален живот като родители на три деца, няколко внука и процъфтяващ бизнес в Блуминг Прери, Минесота, докато един ден не е открит трупът на Дейвид и Лоис не се впуска в бягство. Докато Лоис, която сега е в затвора, разказва за детството и възпитанието си, се очертава тревожен психологически портрет на жена, която се бори с много емоционални демони. Въпреки това методичното поведение на Лоис след убийството свидетелства за работата на пресметлив убиец, когато е открито още едно тяло.

Част 2
След откриването на тялото на Памела Хътчинсън във Флорида започва общонационално издирване на „бабата убиец“, а две седмици по-късно свидетели разпознават Лоис в Тексас. Привидно спокойна и сговорчива, Лоис твърди, че не си спомня много подробности от престъпленията, но полицията разполага с доказателства, които описват в детайли зловещия ѝ план.

HBO Documentary Films представя „Не съм чудовище: Убийствата на Лоис Рийс“, продукция на Imagine Documentaries в сътрудничество с Carr Lot Productions. Режисьор и продуцент е Ерин Лий Кар, продуцент е Изабел Евънс, изпълнителни продуценти са Брайън Грейзър, Рон Хауърд, Сара Бърнстейн, Джъстин Уилкс, Мередит Каулферс и Тед Шилингер, копродуцент е Джон Розенгрен. За HBO изпълнителни продуценти са Нанси Абрахам, Лиза Хелър и Сара Родригес.

Документалният HBO Original филм от две части „Не съм чудовище: Убийствата на Лоис Рийс“ е достъпен за стрийминг в платформата Max.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини