От х:

Днес в x:

Израел откри руски оръжия в „Хизбула“

Макрон отново ядоса Нетаняху

Израелските военни са открили руски оръжия по време на обиски в бази на „Хизбула“ в Южен Ливан. Намерените оръжия са „най-модерните“. Това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху в интервю пред френския вестник Le Figaro.

Ръководителят на израелското правителство напомни, че според резолюцията на Съвета за сигурност на ООН от 2006 г. само на ливанската армия е позволено да има оръжия в района на юг от ключовата за страната река Литани.

„Въпреки това в този район Хизбула е изкопала стотици тунели и скривалища, където току-що открихме голямо количество от най-модерните руски оръжия“, заяви Нетаняху.

За втори път в рамките на седмица, Израел отвръща остро на думи и действия на френския президент Еманюел Макрон. Израел обвини френския президент Еманюел Макрон, че „засрамва“ Франция, след като френското правителство забрани на израелски компании да участват във военно изложение близо до Париж в началото на ноември, предаде Франс прес. „Решението да се дискриминира за втори път израелската отбранителна индустрия във Франция помага на враговете на Израел във време на война“, написа в „Екс“ израелският министър на отбраната Йоав Галант.

Той заяви, че френската държава „е приела и прилага враждебна политика“ спрямо Израел. Няколко дни по-рано Макрон заяви, че Израел трябва да се отнася с уважение към ООН, тъй като държавата Израел е възникнала въз основа на резолюция на ООН. Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху веднага му отговори като заяви, че френският президент явно не познава историята и демонстрира неуважение. „Не резолюцията на ООН създаде Държавата Израел, а по-скоро победата във войната за независимост с кръвта на героични бойци, много от които бяха оцелели от Холокоста - включително от режима във Виши във Франция“, обясни Нетаняху.

 

Източник: http://www.segabg.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини