От х:

Днес в x:

Почина известният лекар и общественик доц. д-р Любен Атанасов

Един от от най-известните лекари в Хасково доц. д-р Любен Атанасов е починал днес. Тъжната вест публикуваха негови близки в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

Доц. д-р Любен Донков Атанасов е роден на 25 май 1941 г.

През 1967 г. завършва ВМИ - Пловдив. Придобити специалности - специалност по обща хирургия и втора специалност по детска хирургия.

От 1994 г. е кандидат на медицинските науки. Защитил е дисертация на тема „Срединни кисти и фистули на шията и тяхното хирургично лечение“.

От 1999 г. д-р Атанасов е извънреден доцент по обща хирургия към Тракийски университет, гр. Стара Загора.

Бил е дългогодишен началник отделение по Детска хирургия при МБАЛ-АД, Хасково. Оглавявал е и ТЕЛК към МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград. Преподавал е в Медицинските колежи към Тракийски университет в Хасково и в Сливен. Член на Съюза на учените в България и от 1981 г. и дълги години е председател на дружеството в Хасково. Председателствал е и Хирургическото дружество в Хасково. Член на Европейската асоциация по хирургия, Европейската асоциация по детска хирургия и Българския лекарски съюз.

Виден обещественик, ротарианец и достоен гражданин.

Поклонението е насрочено за 14.00 часа на 17 октомври т.г. в Централния гробищен парк. Погребението на д-р доц. Любен Атанасов ще се състои там час по-късно.

 

Екипът на Haskovo.net изказва искрени съболезнования на семейството и близките на доц. д-р Любен Атанасов!

Поклон пред светлата му памет! 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини