От х:

Днес в x:

„Beatles ’64“, нов документален филм от продуцента Мартин Скорсезе, ще се излъчва от 29 ноември 2024 г.

Днес Disney+ обяви, че „Beatles ’64“, изцяло нов документален филм от продуцента Мартин Скорсезе и режисьора Дейвид Тедески, ще се излъчва изключително по Disney+ от 29 ноември 2024 г.

Филмът улавя наелектризиращия момент от първото посещение на The Beatles в Америка. Включвайки невиждани досега кадри на групата и легионите от млади фенове, които помогнаха за тяхното възход, филмът дава рядък поглед върху това кога The Beatles станаха най-влиятелната и обичана група на всички времена.

Филмът включва редки кадри, заснети от пионерите документалисти Албърт и Дейвид Майсълс, красиво реставрирани в 4K от Park Road Post в Нова Зеландия. Изпълненията на живо от първия американски концерт на The Beatles във Washington, DC Coliseum и техните изяви в шоуто на Ed Sullivan бяха демиксирани от WingNut Films и ремиксирани от Giles Martin. Осветявайки този уникален културен момент и продължаващия му резонанс днес, музиката и кадрите са подсилени от новозаснети интервюта с Paul и Ringo, както и с фенове, чиито животи са преобразени от The Beatles.

„Beatles ’64“ е режисиран от Дейвид Тедески и продуциран от Мартин Скорсезе, Маргарет Боде, Пол Маккартни, Ринго Стар, Оливия Харисън, Шон Оно Ленън, Джонатан Клайд, Микаела Биърдсли, с Джеф Джоунс и Рик Йорн, които са изпълнителни продуценти.

Съвпадайки с пускането на филма в Disney+, седем американски албума на The Beatles ще бъдат издадени на 180-грамов аудиофилски винил, ремастерирани от техните оригинални моно мастер ленти.

Те ще бъдат пуснати на пазара на 22 ноември от Apple Corps Ltd./Capitol/UMe.

Първоначално компилирани за издаване в САЩ между януари 1964 г. и март 1965 г. от Capitol Records и United Artists, тези моно албуми са излезли от печат на винил от 1995 г. насам. „Meet The Beatles!“, „The Beatles’ Second Album“, „A Hard Day’s Night (Original Motion Picture Sound Track)“, „Something New“, „The Beatles’ Story“ (2LP), „Beatles ’65“ и „The Early Beatles“ вече са налични за предварителна поръчка в нов пакет от винилови плочи, озаглавен „The Beatles: 1964 U.S. Albums In Mono“, като шест от заглавията се предлагат и поотделно.

Източник: rockthenight.eu

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Видеа по темата

Последни новини