От х:

Днес в x:

20 души са задържани в акцията на МВР срещу купуването на гласове в Хасковско

    Вече 20 души са задържани в специализираната акция на МВР за купуване на гласове в Хасковска област, съобщиха от полицията.

    Припомняме, че първите арести бяха осъществени рано тази сутрин в Любимец. Имаше задържани и в областния град.

    Двайсет души са били с мярка на задържане до 24 часа при стартиралата днес акция на полицията в областта. В Хасково и Любимец има задържани 20 лица, част от тях с десетки списъци с имена и суми срещу тях, множество мобилни телефони, 15 670 лева и пистолет. До 16 часа в акцията са проверени 67 заложни къщи, игрални зали и офиси за бързи кредити. Проконтролираните търговските обекти, адреси и рискови меса са 44 , а проверените лица от криминалния контингент са 71. Издадени са 7 предупредителни протоколи и са образувани 5  досъдебни производства.  Заведени са 6 преписки за закупуване на гласове. С протоколи са иззети и 30 грама хероин, 580 грама марихуана и 2 грама кокаин. По отношение на контрола на пътното движение са извършени 714 проверки на  моторни превозни средство. За констатираните нарушения са съставени  85 акта и  192 фиша по Закона за движение по пътищата.

    Операцията ще продължи до късно тази вечер, а действията на полицаите срещу търговията на гласове ще бъдат до изборите на 27 октомври.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини