От х:

Днес в x:

В Градска библиотека "Пеньо Пенев" ще се състои концерт на "Стайков акустик квартет"

На 23 октомври от 18.00 часа в зала "Снежана Янева" в Градска библиотека "Пеньо Пенев" ще се състои концерт на "Стайков акустик квартет", част от програмата на Есенните музикални дни`2024. В състава на квартета са Светлин Стйков - ударни, София Главопулу - вокал и ударни, Александър Леков - бас и Емил Пехливанов - перкусии.
Музиката на квартета е повлияна от творчеството на имена като Аноар Брахем и Дафер Юсеф. В нея има елементи от арабския и балкански фолклор, като същевременно е оставено много място за импровизации. Композициите са подчертано мелодични, с интересни ритмични и хармонични похвати. Стремежа към максимално акустично звучене е в резултат на желанието на музикантите да подчертаят опората си в традициите на фолклора.
Светлин Стайков е завършил СМУ “Христина Морфова” гр. Стара Загора и Академия за Музикално и Танцово Изкуство гр. Пловдив. От 1997 година работи като преподавател по китара и тон режисьор в Нов Музикален център. Преподава “MIDI и звуков синтез” и “Дигитална аудио обработка” в Академия за Музикално Танцово и Изобразително Изкуство гр. Пловдив. Свири на китара в Бигбенд Пловдив. Аранжира и композира в различни стилове. Концертира в различни формации по сцени в страната като Пловдивски Джаз вечери, Джаз фестивал Хасково, Джаз фестивал Русе и музикални клубове. Светлин Стайков има четири авторски албума:
“Morning” 2009, “Colours and Shades” 2011, “Crossing Influemces” 2013, “Made in Майна” 2016, както и участва в различни проекти като " Бохемска рапсодия” с Пловдивска филхармония и хор Иван Спасов – изпълнител (китара), музикална обработка (Cubase), нотопис (Sibelius), “Трилър” по музика на Майкъл Джексън на Театър Добрич – музикално оформление (Pro tools), “Pandora’s box” movie – музика Димитър Пенчев – звукозапис и обработка (Cubase, Pro tools), “Тракия” симфонична сюита от Илия Йоанакис – нотопис (Cubase, Sibelius), както и по музикалното оформление за редица театрални постановки за Куклен Театър Пазарджик.        

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини