От х:

Днес в x:

Паспортна служба ще работи през почивните дни заради изборите в Студена

Служителите от сектор „Български документи за самоличност“ ще работят извънредно на 19-и и 20-и октомври 2024 г. за осигуряване на спокойното провеждане на частични местни избори за кмет на свиленградското село Студена, област Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Работното им време на „Паспортна служба“ ще бъде от 08:30 до 17:30 часа и през двата дни.

Целта е българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на гражданите, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде издавано удостоверение, с което да се гласува.

Удостоверението се издава при изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо:

1. Гражданите лично да подадат искане в РУ Свиленград за дните от 14 до 20 октомври 2024 г. от 08:30 до 17:00 часа.

2. Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборите се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден на 20 октомври 2024 година.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини