От х:

Днес в x:

Златко Марчев зам-кмет. Спират влаковете от Димитровград. Преглед на регионалния печат

"Златко Марчев зам-кмет" заглавие над главата във вестник "Хасковска Марица". Подробностите са на последната страница 8-ма. Строителният предприемач ще наследи напусналия замкмет Татяна Димитрова. Тоест сферите, за които г-н Марчев ще отговаря, са култура, образование и социални дейности. Назначението на Златко Марчев е първоаприлска шега на вестника.

"Лоши вести чакат болницата след Великден", челно заглавие на вестника. Лошите вести не са уточнени-просто ще са лоши и това е. Слуховете за съкращения не са потвърдени от директора на МБАЛ д-р Пандов. Това, което се знае с положителност е, че ще има сливане на отделения и оптимизиране на легловата база.

"Иван Петров на нож с президента". Освен, че гласува за отстраняването на държавния глава, Петров обвинявал Първанов в корупционни практики при процедурата по даване на българско гражданство.

"Няма пари за целодневно обучение на всички първолаци". Това твърди шефът на регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов на страница 4-та. Министерството отпуска по 10 хиляди лева на училищата да се подготвят за тази формула. Това стига да се ремонтира една стая за релакс на децата следобед и нищо повече. Отпадна изискването за задължително целодневно обучение, тоест в едни училища ще го има, в други не. С предимство за целодневното ще се записват социално слабите майки. Другите да си търсят бавачки, ако няма кой да им гледа децата вкъщи.

"Преследват с БМВ младежи, крадат им колата"-водещо на криминалната страница. До него-още информации за катастрофи и инциденти.

"Кадър на езиковата брои 2 бона на отличник", водещо заглавия в "Новинар юг". Стипендията е ежегодна за абитуриентите от немските паралелки. Тя се дава от бившия възпитаник на випуск `77 доктор Митко Василев. Освен изискванията за пълно 6, д-р Василев лично ще проверява знанията по немски на кандидатите за стипендията.

"Френско агнешко по 5.50". Агнета от френска порода се отглеждали в хасковското село Подкрепа. Освен екзотичния галски вкус, имали и хубава цена - 5.50 живо тегло. Излиза пак по на сметка от 11-те лева/минимум/ които трябва да се платят за кило в магазина.

"В Димитровград: ЖП гарата пак авто от 7-ми април" От 7 април до 7 декември се спират влаковете по направление Димитровград-Първомай. Това се случва заради продължаващия строеж на високоскоростната линия. Както и миналата година, пътниците за Пловдив, София и други дестинации в това направление, ще бъдат извозвани с автобуси до Първомай. На цената на жп билетите, разбира се.

"Одрусаха бракониери с по 1800 лв". Демонстративно изгаряне на над 5 км бракониерски мрежи предприеха от местната ИАРА. Това е уловът на Агенцията за предните 3 месеца. В тях отличници са били двама ивайловградчани, които трябвало да плащат глоби по 1 800 лв. Тоест по няколко акта, защото максималната стойност на един е само 600 лв. Остава открит въпросът дали са платени, защото големият проблем на контролните институции като ИАРА е събираемостта.

"Още 2000 ваксини срещу морбили", информира "Новинар юг" на първата си страница. Това е третият транш извънредни ваксини за справяне със шарката в хасковския регион.

"Оставката на д-р Нанев остави МБАЛ без скенер", водещо на 2-ра страница. 100-те хиляди за ремонта на скенера са замразени заради падането на министъра.

"5 патрулки гонят пиян пандизчия" - екшънът в Димитровград отразен на страница 3. Човека излязъл от затвора, ударил 2-3 водки и му станало весело. Ченгетата го закопчали след като 5 патрулки го блокирали на улица.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини