От х:

Днес в x:

МО е готово с проверките след поредната трагедия във ВВС

Военното министерство е готово с проверките след поредната катастрофа във Военновъздушните сили (ВВС) през миналия месец. Тогава се разби учебен самолет L-39 в Трета авиобаза, известна като „Граф Игнатиево“ и двамата пилоти загинаха.

Очаква се резултатите да бъдат обявени във вторник.

Те ще бъдат представени от министъра на отбраната Атанас Запрянов, зам.-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков и полковник Петко Василев, държавен експерт в отдел „Разследване на авиационни произшествия и инциденти“ в Служба „Военна полиция“.

Инцидентът се разследва и от Военна прокуратура, като се очаква там работата да се проточи, каквато е практиката при последните инциденти.

Служебният военен министър Атанас Запрянов вече заговори за възможни „административни и кадрови мерки“ във Военновъздушните сили (ВВС) в зависимост от резултатите на проверката там.

Комисията се води от зам.-началника на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков. Той е пилот и бивш командир на ВВС, който добре се познава със сегашните командири във военната авиация, които ще са обект на проверката.

Силно влияние във ВВС има и президентът Румен Радев, който вече отклони исканията за оставки на бивши негови колеги.

Евентуални кадрови промени минават и през държавния глава, тъй като назначенията на висшите военни изискват президентски указ.

 

Източник: mediapool.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини