От х:

Днес в x:

Войната не е само срещу руснаци: Зеленски обвини Северна Корея, че праща войници в Русия

Съюзът между Русия и Северна Корея продължава да се разраства не само по отношение на трансфера на оръжия, но и по отношение на военните сили, заяви президентът на Украйна Владимир Зеленски, който обвини Северна Корея, че изпраща войници в Русия.

Като част от ежедневното си обръщение в Телеграм той подчерта, че „в такива условия“ трябва да се развиват и отношенията на Украйна със западните партньори:

„Фронтът се нуждае от повече подкрепа. Когато говорим за по-голям обхват за Украйна и по-решително снабдяване на нашите сили, това не е просто списък с военни способности“.

Зеленски отбеляза още, че Западът трябва да засили натиска, на който Русия да не може да удържи. По думите му трябва да се работи за предотвратяване на по-голяма война.

„Истинският мир може да бъде постигнат само чрез сила и цялата следваща седмица ще бъде посветена на работа с нашите партньори – в името на такава сила, в името на истинския мир“, допълни той в обръщението си в неделя вечерта.

Междувременно в доклад на базирания в САЩ Институт за изследване на войната се посочва, че длъжностни лица от Южна Корея и Украйна продължават да идентифицират севернокорейски военни, които вече се сражават в Украйна и тренират в Русия с оглед бъдещо дислоциране редом с руските войски, предаде Укринформ.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини