От х:

Днес в x:

Мехмед Атаман с ултиматум към новия директор на ВиК Хасково

Изображение 1 от 2

    Областният управител на Хасково Мехмед Атаман даде ултиматум на новоназначения управител на ВиК Хасково - Ненко Дервенков да реши проблема с недостига на вода в населените места до края на годината. Това стана ясно днес след проведена работна среща между двамата в областната администрация.

    Областният управител, като председател на Асоциацията по ВиК, изрази своята дълбока загриженост за качеството на водоснабдителните услуги и настоя за незабавно представяне на информация относно инвестиционните планове на дружеството за 2025 година. Атаман подчерта, че проблемите с водоснабдяването имат сериозно социално и икономическо въздействие върху жителите на Хасковска област и трябва да бъдат приоритетно адресирани.

    По време на срещата, областният управител поиска информация дали във ВиК-Хасково има направен анализ на състоянието на водоснабдителните съоръжения в региона. Този анализ, според него, е от решаващо значение за планирането на бъдещите инвестиции и за намиране на устойчиви решения за хроничния недостиг на вода.

    Областният управител постави конкретни срокове за предоставянето на предложения за подобряване на съоръженията, извън вече планираните обекти, включени в проекта на дружеството по Програма „Околна среда“, който също цели модернизация на инфраструктурата. 

    „Жителите на нашата област не могат да продължават да страдат от липсата на вода през най-горещите месеци на годината. Нужни са незабавни мерки, за да се гарантира, че такива проблеми няма да се повтарят в бъдеще“, заяви Атаман. Той настоя управителят на ВиК-Хасково да се ангажира с изготвянето на краткосрочни и дългосрочни предложения, които да адресират основните проблеми с водоснабдяването в региона.

    Срещата подчерта ангажимента на областния управител за подобряване на водоснабдяването в региона и постави акцент върху спешността на ситуацията. В близките месеци се очаква по-ясна картина за бъдещите инвестиции и плановете за модернизация, които ще допринесат за решаването на дългогодишните проблеми с водоснабдяването в Хасковска област.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини