От х:

Днес в x:

КДК кани на юбилейна изложба на Росица Палийска

Клубът на дейците на културата ще представи на 16 октомври 2024 г. (сряда) от 18 часа в зала „Петър Стайков“ поредната самостоятелна изложба-живопис на именитата ни художничка Росица Палийска. По същество колекцията й е юбилейна, тъй като тя навършва кръгла годишнина, а мнозина приемат подобни закръгления за юбилеи.

Росица Палийска има богата творческа биография, наситена с изяви в областта на кавалетната и монументалната живопис, керамиката и илюстрацията. Художничката се е представяла не един път със самостоятелни колекции, но и с редица участия в колективни и общи изложби. Нейната ярка палитра и изискана зарисувка с правили винаги приятно впечатление и са радвали душата на посетителя, оставил се на тяхното многобагрие. Не по-различно е и настоящото й изложение, включващо 30 платна (24 акрили и 6 акварела), върху които грее образът на Родопа планина и нейните властелини – хората.

Палийска е дългогодишен преподавател в Професионална гимназия за приложни изкуства и СУ „Св. св. Кирил и Методий” в нашия град. Носител е на наградата на Община Смолян за постижения в областта на изящната живопис.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини