От х:

Днес в x:

В Констатиново искат нов водопровод, решението – в ръцете на държавата

    Жителите на три села в хасковска област – Константиново, Поляново и Александрово искат цялостна подмяна на компрометиран водопровод, който ги оставя от години на сухо . Днес те излязоха на протест, организиран от Инициативен комитет. Водата идва от помпената станция в село Брягово.

    Протестиращите настояват да се подменят старите етернитови тръби. Общата длъжина на трасето Константиново – Александрово е близо 13 километра. Нужда от подмяна има и водопроводът към село Поляново.

    „Нямаме вода със седмици, особено лятото. Този проблем е от 20 години. , обясни Деница Жекова от село Константиново.

    „Не мога да изкъпя децата си – на 4 на 7 годни - пускам кранчето - няма вода и с хавлиите тичаме при моята майка, в двора имат сонда. Върнахме се от Англия уж за по – добър живот., коментира проблема Светослава Георгиева от същото село.

    „Подмяната на целия напорен водопровод, които трябва да се проектира ,по груби изчисления е на стойност 4 милиона. Сумата е непосилна за дружеството и решението е в ръцете на държавата.“, обясни на протестиращите Тотю Ангелов – главен инженер на ВиК- Хасково. Той допълни, че са поръчали още нови тръби, които ще бъдат монтирани до края на октомври.

    Това обаче не удовлетворява протестиращите.

    „Не чухме срок и кога цялото трасето ще бъде ремонтирано. 350 метра подменени тръби не е решение. Ще затваряме пътища, ако трябва гладна стачка, ако трябва палатки ще опъваме. Оставаме в готовност, ако още веднъж спре водата, тогава проблемът ще е техен не наш. , закани се Деница Желязкова.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини