От х:

Днес в x:

Почина авторитетната преподавателка по френски език в Кърджали Цонка Пашалиева

Почина авторитетната преподавателка по френски език в Езиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджали Цонка Пашалиева.За това съобщиха от семейството й.

В съобщение на колектива на Езиковата гимназия се казва:

Цонка Пашалиева посвещава живота си на образованието и развитието на младите хора, започвайки работа в Гимназия „Христо Ботев“ през далечната 1983 година като учител в първите езикови паралелки с френски език. Завършила френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, тя беше изключителен професионалист, отдаден на своето призвание.
През годините  участва в множество курсове, специализации, научни конференции и семинари, които още повече обогатиха нейните знания и умения. Двугодишната специализация във Франция допълнително задълбочава връзката й с френската култура и език, което я направи безценен наставник за своите ученици.
Големи бяха усилията за подготовката на учениците за придобиване на френски езикови дипломи DELF-DALF, както и активната й работа по различни проекти, в които въвличаше учениците с изключителна енергия и вдъхновение. С работата си Цонка Пашалиева ги възпитаваше не само в любов към френския език, но и към френската култура, изкуство, театър и музика. Тя беше тази, която им показваше изтънчените вкусове на френската кухня и ги насочваше към красотата и дълбочината на френската културна традиция.
Колективът и ръководството на гимназия „Христо Ботев“, както и всички бивши колеги, изказват своите най-искрени съболезнования на семейството ѝ.
Нейната светла памет ще остане жива в сърцата на всички, които имаха привилегията да я познават и да работят с нея.
Почивай в мир, скъпа приятелко и колега!

Кърджали бг вести
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини