От х:

Днес в x:

Foreigner издадоха колекцията „Turning Back The Time”, обхващаща цялата им кариера

Foreigner, една от най-успешните групи в историята на музиката ще бъде въведена в Залата на славата на рокендрола на 19 октомври (при първата си номинация). В чест на тази много заслужена почит групата издаде колекция, обхващаща кариерата им, която включва новата заглавна песен „Turning Back The Time”, първоначално записана през 1996 г. с участието на Mick Jones и Lou Gramm.

Компилацията „Turning Back The Time“ (излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България) се предлага в 2-LP и CD конфигурации и може да бъде поръчана тук. Музиката е достъпна и в дигитални и стрийминг платформи, с новия сингъл „Turning Back The Time“, който дебютира след обявяването и може да слушате по-долу.

„Членството на Foreigner в „Залата на славата на рокендрола" е безценен акцент в моята кариера. Надявам се, че тази колекция от песни, заедно с някои по-късни записи, ще означават толкова много за всички, които ги слушат, колкото и за мен”, казва Mick Jones.

„Има редица песни, които Lou Gramm и аз написахме заедно, които никога не са виждали бял свят. Една от тях, „Turning Back The Time“, е написана в съавторство с Marti Frederiksen. Мarti и аз наскоро преразгледахме и преработихме песента. Поради изминалото време успяхме да се върнем към него с нова гледна точка. Чувството на песента сега ни говореше повече от всякога и с предстоящото въвеждане в “Залата на славата на рокендрола” решихме, че е идеалният момент да позволим на света да я чуе.“

Започвайки със своя едноименен дебют през 1977 г., Foreigner представи някои от най-завладяващите рок химни. „Turning Back The Time“ включва 10-те най-добри хита „Feels Like The First Time“, „Cold As Ice“, „Hot Blooded“, „Double Vision“ и „Urgent“. Комплектът включва и баладите „Waiting For A Girl Like You“ и „I Want To Know What Love Is“, които достигнаха съответно до място номер 2 и място номер 1.

Колекцията основно черпи от първите шест албума на Foreigner, всички от които спечелиха платинен статус или по-висок: „Foreigner“ (петкратно платинен), „Double Vision“ (седемкратно платинен), „Head Games“ (петкратно платинен), „4“ (шесткратно платинен), „Agent Provocateur“ (трикратно платинен). ) и „Inside Information“ (платинен). Mick Jones започва работа по реформирането на Foreigner през 2004 г. и тази банда, водена от вокалите Kelly Hansen, е представена с песни от „Feels Like The First Time“ (платинен). Към днешна дата Foreigner са продали повече от 80 милиона албума по целия свят, затвърждавайки статута си на една от най-продаваните групи за всички времена.

Източник: radio1rock.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини