От х:

Днес в x:

Много аплодисменти и покани получи "Галена Стефанка" на самодейците от Дълбок извор

Пред препълнената читалищна зала, самодейците от село Дълбок извор представиха пиесата „Галена Стефанка“. Драматург, режисьор и изпълнител на главната роля беше Мария Бележкова. Спектакълът е направен по мотиви на „Галена Богданка“ на Ран Босилек. А театралите се бяха постарали сами за своите декори, костюми и грим.

В ролите влязоха още Ангел Политов, Никола Манахилов, Ирина Мандова, Надя Шейтанова, Жанет Карааргирова, Господинка Налбантова и Васил Стоянов.

На събитието присъстваха гости от Общинска администрация и от всички местни фирми, сред тях Мандра „Елит“ и китайската аграрна фирма „Хера“.

Да поздрави актьорите на сцената излезе Радослава Ставрева, която отправи покана към тях да изиграят своето представление и на сцената в Първомай. Последваха още много гости, които изказа възторга си от видяното.

Актьорите получиха много цветя, а от името на театралния колектив  секретарят на читалището Жанет Карааргирова благодари на публиката за топлия прием и аплодисментите.

След премиерата  “Галена Стефанка“ е получила покани за гостуване на сцената в село Татарево и село Пъдарско, община Брезово.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини