От х:

Днес в x:

Taylor Swift направи огромно дарение заради ураганите Хелийн и Милтън

Taylor Swift направи огромно дарение, за да помогне за справяне с последствията от унищожителните урагани Хелийн и Милтън в САЩ. 

Организацията Feeding America - мащабна мрежа от хранителни банки в САЩ, която осигурява топла храна на милиони хора - съобщи, че певицата е дарила солидната сума от 5 милиона долара в подкрепа на усилията им да помагат на засегнатите от двете природни бедствия. 

По-рано този месец ураганът Хелийн достигна югоизточните щати на САЩ, опустошавайки райони в Джорджия, Флорида и Северна Каролина. Към момента ураганът е довел до приблизително над 220 смъртни случая, докато стотици други остават в неизвестност. Стотици хиляди домове са без електричество, а щетите по инфраструктурата са огромни.

Снощи ураганът Милтън удари Флорида и беше описан от президента Джо Байдън като „бурята на века“ и „един от най-разрушителните урагани, удряли Флорида от повече от век“.

Сега организацията с нестопанска цел Feeding America разкри, че Swift е направила „щедро дарение от 5 милиона долара“, което ще бъде използвано, за да „помогне на общностите да се възстановят, осигурявайки основна храна, чиста вода и консумативи на хората, засегнати от тези опустошителни бури”.

„Заедно можем да окажем реално влияние в подкрепата на семействата, докато се справят с предстоящите предизвикателства. Благодарим ти, Taylor, че стоиш с нас в движението за прекратяване на глада и че помагаш на общности в нужда“.

Това не е първият път, когато Taylor Swift помага на нуждаещи се. По време на цялото си турне „Eras“ певицата и автор на песни дискретно е направила големи дарения на хранителни банки в САЩ и Обединеното кралство.

Откакто урагана Хелийн удари по-рано този месец, Dolly Parton дари 1 милион долара за помощ, а Morgan Wallen добави още половината от тази сума. Metallica също дариха 100 000 долара.

 
 

Източник: magic.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини