От х:

Днес в x:

Предстои пети Национален фолклорен фестивал „С песните на Тодор Кожухаров“ в Хасково

    Петият Национален фолклорен фестивал „С песните на Тодор Кожухаров“ ще се проведе в Младежкия център в Хасково през предстоящите почивни дни. Събитието се организира от НЧ „Проф. д-р Асен Златаров-1961“ - Хасково със секретар Донка Кожухарова, по програма „Културни инициативи“ на Община Хасково.

    В него ще участват близо 700 изпълнители, в това число солови, групови от около 50 културни институции – читалища, школи. Участниците са от регионите на Хасково, Свиленград, Пловдив, Пазарджик, Сливен, Котел, Ямбол, Стара Загора, Мадан, Правец, София, Варна, Нова Загора, Разград, Широка лъка.

    За първи път фестивалът ще е в рамките на два дни. Конкурсната програма започва в 9 часа в събота, а официалното откриване е от 11 часа, което ще бъде с изпълнения и поздрав от главния инициатор на фестивала Тодор Кожухаров, наричан Славеят на Тракия и основател на оркестър „Южни ритми“. Предвидено е участие и на други народни изпълнители – Дарина Славчева и Петър Кирилов. Конкурсната програма ще продължи и в неделя, когато ще има награждаване.

    Изпълненията ще бъдат оценявани от жури в състав: солистката на ансамбъл „Тракия“ д-р Дарина Славчева, хасковлията Тодор Кожухаров, младият северняшки певец Петър Кирилов и доказаният журналист в областта на българската народна музика Николай Чапански.

    Входът е свободен.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини