От х:

Днес в x:

Играят премиерно „Косе Босе“ в хасковския театър, но с щастлив край

    Най-новото представление „Косе Босе“ ще бъде играно премиерно в хасковския театър „Иван Димов“ на 11 октомври от 18 часа. В неделя - 13 октомври, ще има второ представление от 11 часа.

    Спектакълът е за деца и възрастни. Режисьор е Леонард Капон. Участват актьорите Стефана Дункова, Нелина Михайлова и Красимир Кирчев. Сценограф е Ханна Шварц.

    Това е един малко по-различен сюжет на популярната детска приказка „Косе Босе“.

    „Не са големи разликите. Историята на приказката си е същата. Както винаги аз обичам, продължавам да се опитвам правя спектаклите за децата заедно с родителите, затова са вкарани малко по-различни теми, малко повече хора и животинки в тази гора, за да се появят други мотиви. Да видим как понякога в желанието си да направим добро, използваме малко лъжа, малко измама и нещата стават съвсем различни. Когато желанието е за добро, винаги се намира изход и си има един макар и малко различен щастлив край – Косе Босе не си изгубва яйчицата, раждат се и пиленца. Но какви ще са те и как ще стане, остане тайната на представлението“, загатна режисьорът Лео Капон. Той допълни, че от екипа са се постарали да направят едни по-различни образи, които да дават асоциации за начина и времето, в което живеем и надежда за времето, в което ще живеем.

    Билетите са на цена от 6 лева. Могат да се закупят от касата на ДКТ „Иван Димов“, която в делнични дни е с работно време от 9 до 18 часа, а в почивните дни – от 9 до 12 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини