От х:

Днес в x:

Фирми от Хасково с широк хоризонт за бизнес в Либия

    Българските фирми и тези от региона на Хасково ще имат широк хоризонт да развиват бизнес в Либия. Това съобщи на работна среща в Хасковската търговско-промишлена палата (ХТПП) заместник-министърът на външните работи на африканската държава д-р Насер Абдалкарим. По покана на председателя на ХТПП Янчо Янев днес се проведе бизнес-форум, на който местни фирми представиха своите профили, продукция и възможности да участват в конкретни проекти в Либия.

    „Отношенията между народите на България и Либия винаги са били топли и приятелски. България и Българския червен кръст бяха едни от първите, които ни помогнаха след унищожителното наводнение в град Дерна. Сега очакваме ваши фирми да участват още по-активно във възстановяването на града и региона. Разбира се, Либия е отворена за идеи и предложения за икономическо сътрудничество във всички области“, каза висшият либийски дипломат.

    Д-р  Насер Абдалкарим изтъкна, че в Либия българското строителство има дълга история и е еталон за качество. Арабската държава е готова да приеме не само български фирми за бизнес проекти, но и търси високо квалифицирани специалисти и е готова да предложи атрактивни условия за работа и реализация, стана ясно още на работната среща в ХТПП.

        

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини