От х:

Днес в x:

Хванаха стюард в автобус с контрабандно злато за близо 90 000 лева

Над 680 грама недекларирани златни изделия на стойност близо 90 000 лева откриха митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверка на автобус, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Агенция „Митници“ и от Прокуратурата.

На 05.10.2024 г. на пункта пристига автобус с румънска регистрация. В превозното средство, управлявано от турски гражданин, пътували стюард и още 9-ма пътници от Турция за Румъния. В зоната на митническата проверка всички те заявили, че не пренасят стоки, подлежащи на забрани и ограничения при внос. Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия под шофьорската седалка са открити пакети, облепени с тиксо, съдържащи изделия от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза откритите общо 292 пръстена, медальона, гривни, синджира, обеци с общо тегло 688,21 грама  са от 14- каратово злато на стойност 89 467 лева. Установено е, че бижутерийните изделия са собственост на стюарда - 26-годишен румънски гражданин, който заявил, че ги е закупил от Турция, за да ги пренесе в Румъния.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. На нарушителя е повдигнато обвинение като му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини