От х:

Днес в x:

Нови санкции от екоинспекцията за ТЕЦ „Марица-3“

Изображение 1 от 2

    Две извънредни проверки са извършени на Топлоелектрическата централа (ТЕЦ) „Марица 3“ – Димитровград през септември. На централата са дадени общо три предписания. Издадено е едно наказателно постановление, предаде БТА.

    През септември за дейността на теца на „зеления телефон“ в екоинспекцията са подадени общо четири сигнала, които са приети за основателни. Те са свързани с аларми за пушек от котелното на централата, пепел, силна миризма и гъста мъгла. 

    Три акта и седем наказателни постановления за нарушения на екологичното законодателство е съставила Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Хасково през септември, съобщиха от екоинспекцията в отчет за дейността ѝ за месец септември т.г. 

    Служителите на институцията извършиха 108 проверки на дейността на 102 обекта, работещи на територията на областите Хасково и Кърджали през изминалия месец. За спазване на екологичното законодателство са дадени 42 предписания за отстраняване на констатирани нарушения или изпълнение на законови изисквания.

    Потвърден е сигнал за умряла риба в язовир „Сивата вода“ край Хасково. С представители на Министерството на околната среда и водите и други институции са проверени зоологическите градини в Димитровград и Хасково във връзка с подновяване на лицензите им. Дадени са пет предписания за поставяне на информационни табели на вековни дървета. На три общини в региона са дадени предписания за разчистване на незаконни сметища.

    Източник: БТА

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини