От х:

Днес в x:

Държавен архив в Кърджали отбелязва професионалния си празник с изложба посветена на общественикът Димитър Арнаудов

    Архивната колегия отбелязва своя професионален празник на 10 октомври.

    През 1951 г. с Указ 515 от 10 октомври на Президиума на Народното събрание се поставя началото на организираното архивно дело в България,  определени са основните принципи, обхватът на ДАФ, системата и организацията на държавните и учрежденските архиви, взаимоотношенията между тях, редът за работа с документите, сроковете за тяхното съхранение. На основа на указа е създадено Архивно управление към Министерството на вътрешните работи.

    Поколения архивисти се грижат за опазването, съхранението и популяризирането на архивното документално богатство на нацията над 70 години.

    През 2024 г. Държавен архив – Кърджали ще отбележи 10 октомври с представяне на документална изложба за Живота и дейността на доц. д-р Димитър Арнаудов знакова личност с принос за развитието на Кърджали и активен участник в събитията в годините на прехода, депутат във Великото народно събрание в периода 1990-1991 г., кандидат за кмет на Кърджали. В изложбата са представени снимки и документи дарени от г-жа Пепи Арнаудова на Държавен архив – Кърджали.

    Източник:

    Държавен архив – Кърджали

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини