От х:

Днес в x:

„Златна Тракия“ представи българските обичаи и фолклор на Международен фестивал в Сърбия

    Детската формация на хасковския Представителен ансамбъл „Златна Тракия“ с ръководител Златка Тимонова се завърна от участие в Международния детски фестивал в Белград.

    Това е 55-ата среща на приятелството „Радостта на Европа“ под мотото „Как расте умът“ – чрез песни и танци децата представят обичаите на 13 европейски и африкански страни. Тази година фестивалът събра талантливи деца от тринадесет държави, сред които България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Германия, Литва, Намибия, Полша, Република Северна Македония, Словакия, Словения, Унгария, Черна гора и Чехия.

    От 1 до 6 октомври 2024 г. всички участници бяха гости на белградските ученици от началните класове.

    Щастливи сме, че на гала концерта на 3 октомври, излъчван директно, наш специален гост беше посланикът на България в Белград Петко Дойков. Той поздрави децата за прекрасното представяне и ни пожела още много успехи.

    След приключване на фестивала в Белград, децата от ансамбъл „Златна Тракия“ гостуваха в Генералното консулство на Република България в град Ниш. Представиха достойно българския фолклор и в кметството на сръбския град Ниш. Бяха аплодирани от кмета на града и всички други гости.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини