От х:

Днес в x:

Отложиха делото за убийството на Евгения

Причината - разболял се член на съдебния състав

Отложиха делото за убийството на Евгения Чорбанова. Подсъдими в процеса са съпругът ѝ Орлин Владимиров и неговия баща Пламен Владимиров. Магистратите трябваше да чуят новата съдебно-медицинска експертиза за начина, по който е настъпила смъртта на младата жена.

През 2021 г., след няколко седмици издирване, 33-годишната жена беше открита мъртва, като тялото ѝ беше намерено в куфар, изхвърлен във водоем. На първа инстанция съпругът ѝ и баща му получиха доживотни присъди. Днешното заседание беше отложено заради болен съдия.


„Желанието на убийците е да представят случая като битов инцидент - той я бутнал, тя паднала и си ударила главата. Това показва, че те нямат никакво съжаление за случилото се. Единственото им желание е да се мине по лек параграф от Наказателния кодекс“, заяви Андрей Чорбанов, баща на Евгения.

„Орлин Владимиров няма кога в друг процедурен момент да даде обяснения в съда, защото Софийският апелативен съд е последната инстанция, която събира, проверява доказателства и последният съд, който работи с фактите по делото. Затова, а и позицията на Орлин Владимиров е, че той желае да даде допълнителни обяснения към вече дадените“, заяви Димитър Марковски, адвокат на подсъдимия Орлин Владимиров.

 

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини