От х:

Днес в x:

Фолклорен клуб ,,Тракийка” отпразнува своя шести рожден ден

Изображение 1 от 4

             На 4 октомври, с голяма хоротека, Танцов клуб ,,Тракийка”- Първомай отпразнува своя шести рожден ден.

             Гости на събитието бяха танцови клубове от общината, а  домакините се бяха постарали да организират една незабравима вечер.

              И като на рожден ден имаше голяма торта с логото на клуб ,,Тракийка”.   Приятелска атмосфера, много настроение и енергия, изненади и пожелания  изпълваха вечерта.

              Фолклорен клуб ,,Тракийка” е създаден през 2018 г. и се развива с бързи темпове, благодарение на своя амбициозен ръководител Момчил Тончев. Той успя да обедини  много любители на народните ритми, желаещи да танцуват. Днес в клуба участват  45 човека, които с много желание се учат и усъвършенстват. Танцовият състав взема участие в местните фолклорни празници, представя името на град Първомай на родна и международна сцена. Ръководителят на състава Момчил Тончев е инициатор и организатор на  Националния фестивал ,,Среща в Тракия”, който се проведе за трета поредна година в Първомай. А целта е само една - да се съхрани богатството на традиционното фолклорно изкуство и да се утвърди неговото присъствие в съвременния  ни живот.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини