От х:

Днес в x:

Зачестяват инцидентите с електрически тротинетки в Кърджалийско, каските са задължителни за безопасност

Зачестяват инцидентите с електрически тротинетки в Кърджалийско, констатират от Пътна полиция. Една от причините за травми е пренебрегването на изискването за носене на каски. Изискването не се спазва, както от деца, така и от възрастни.Това сподели пред журналисти началника на сектор „Пътна полиция“ в Кърджали главен инспектор Николай Дачев. Дачев подчерта,че обикновено самокатастрофират деца. Тези,които упрявлават тротинетки след 14 години могат да се движат само по велоалеи. Над 16 години младите хора могат да управляват електрическите превозни средства и по улиците,като се движат плътно в дясно на пътното платно. “Пътна полиция“ е в разговори с Общинска администрация за създаване на по-добри условия за движение на управляващите тротинетки и на велосипедистите.

  Главен инспектор Николай Дачев посочи тази седмица в областта стартира специализирана полицейска операция.Ще се следи за колани на шофьорите,ползването на мобилни телефони при шьофиране,както и за каски при мотоциклетистите.Санкцията за непоставен колан е 50 лева и отнемане на 10 точки.За разговор по телефона фиша е също 50 лева,като се отнемат 8 точки.

 През изминалата седмица служителите на „Пътна полиция“ в областта са проверили 2722 автомобила и 3 446 лица.Заснети са 1141 клипа за превишена скорост.Съставени са 161 акта и 804 фиша.Регистрирани са 8 катастрофи с 1 пострадал.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини