От х:

Днес в x:

Изселниците ни в Турция с подкрепа за Сабахатин Гьокче и листата на коалиция ПП-ДБ в Кърджали

    Изселниците ни в Република Турция изразиха безрезервна подкрепа за Сабахатин Гьокче и листата с кандидати за народни представители на коалиция ПП-ДБ в Девети кърджалийски многомандатен район.Те изразиха удовлетворение ,че в нея са намерили място представители на турската общност,както и за това,че водач е уважаван общественик като Сабахатин Гьокче.

     Сабахатин Гьокче заедно с експремиера Николай Денков бе на едноседмична визита в Република Турция.Първата спирка бе в Истанбул,където се проведе среща с председателя на влиятелната изселническа организация „Бултюрк” Рафет Улутюрк.Ръководството и членовете на организацията изразиха своята подкрепа към кандидатурата на  Сабахатин Гьокче за народен представител.

    Втората  значима изселническа организация която прие Сабахатин Гьокче бе „Балгьоч” в Бурса.За Кърджали бг вести Сабахатин Гьокче сподели:Имах честта да присъствам на среща с Балгьоч Бурса, където заедно с уважавани лидери от България и Турция обсъдихме важни въпроси, касаещи развитието на нашия регион. Сред присъстващите бяха председателят на Балгьоч професор Емин Балкан, зам.-председателят г-н Садък Йълмаз, акад. Николай Денков – водач на листата на ПП-ДБ в Шумен, г-жа Айлин Пехливанова – кандидат за народен представител от Шуменския регион, г-н Нуредин Исмаил – кмет на община Хитрино, както и г-н Метин Аян – координатор на ПП за Турция.

    Като предприемач, общественик и представител на Кърджалийската търговска палата съм имал възможността да работя с Балгьоч многократно през годините, но този път участвах като кандидат за народен представител и водач на листата за Кърджали. Имах привилегията да представя своята визия за развитието на нашия регион и бях радушно подкрепен от „Балгьоч”- Бурса .

    Сабахатин Гьокче се срещна и с представители на още две изселнически организации в Бурса – Джебелската и Пловдивската организация. По време на срещите бяха обсъдени бъдещото развитие на България и възможностите за прогрес. След изказването на Сабахатин Гьокче, представителите на двете организации изразиха съгласие с неговите възгледи и осъзнаха правилната посока за развитие. В резултат, те дадоха своята пълна подкрепа за предстоящите избори на 27 октомври 2024 г., като се ангажираха да подкрепят кандидатите, представени с бюлетина номер 26.

    Сабахатин Гьокче заедно с акад. Николай Денков и Богдан Богданов , бяха топло и ентусиазирано посрещнати от турската общност в квартал Гьорюклю, град Бурса. На срещата обсъдиха проблемите, пред които са изправени изселниците, особено трудностите, свързани с документите за самоличност при пътуванията им до България. Един от ключовите въпроси беше за хората с 10-12 години трудов стаж, които не могат да се пенсионират. Николай Денков увери присъстващите, че разрешаването на тези проблеми ще бъде приоритет, ако спечелят изборите. Участниците на събитието изразиха категоричната си подкрепа за ПП-ДБ на предстоящите избори с бюлетина номер 26.

    Делегацията на коалиция ПП-ДБ има среща и с турската общност от български изселници в Авджълар, Истанбул, която е силен сигнал за значимостта на връзките между страните и хората, които споделят общо историческо минало. Тази общност, почувствала се разбрана и подкрепена от политическата коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България”, демонстрира своето доверие и надежда за решаване на важни въпроси, свързани с България. Въпросите, които са поставени пред Кирил Петков и Николай Денков – като възстановяване на българско гражданство и пенсиониране на хора с трудов стаж – показват колко важни са тези теми за изселниците.

    Обещанията, направени от Николай Денков, че ако коалицията спечели изборите, тези въпроси ще бъдат приоритет, създават увереност в бъдещото сътрудничество и връзките между тази общност и България. Това доверие, демонстрирано чрез подкрепата им за бюлетина номер 26, отразява надеждата за по-близки политически и социални отношения.

      Сабахатин Гьокче посети и централата на авторитетната бизнесорганизация със седалище в Бурса-Балкансиад.

     За Кърджали бг вести той сподели:Имах честта да присъствам на среща с Балкансиад, където заедно с уважавани лидери от България и Турция обсъдихме важни теми, свързани с развитието на нашия регион. На срещата присъстваха председателят на Балкансиад, г-н Фатих Шакир, зам.-председателят г-н Сюлейман Инанер, както и акад. Николай Денков, водач на листата в Шумен, г-жа Айлин Пехливанова, кандидат за народен представител от Шуменския регион, г-н Нуредин Исмаил, кмет на община Хитрино, и г-н Метин Аян, координатор на ПП за Турция.

    Като зам.-председател на Кърджалийската търговска палата съм имал възможността да работя с Балкансиад многократно през годините.Получих нейното доверие.Тази подкрепа е особено значима за мен, защото идва от уважавана организация, която вярва в моите способности и в потенциала ми да допринасям както за бизнеса, така и за хората от нашия регион.

    През годините съм се стремил не само към изграждане на успешен бизнес, но и към грижата за благосъстоянието на хората, с които работя. Вярвам, че като народен представител мога да допринеса за по-голямо развитие на региона и за решаването на проблемите, които ни касаят всички.

    Благодаря ви за доверието и подкрепата! Заедно можем да направим Кърджали и България по-добро място за живот и работа.

     Също в Бурса Сабахатин Гьокче посети иновативно предприятие в което работят български изселници.Предприятието за иновативни изделия в сферата на хладилната техника “Рефрикомп” в Бурса е водещо. Ръководството и работниците на фабриката, които са изцяло изселници от България, приеха новината за кандидатура на Сабахатин Гьокче за народен представител с голямо вълнение и обявиха подкрепата си за Гьокче.

     Внимание на гостите от България оказа кметът на община Осман гаази в Бурса. Еркан Айдън. Срещата премина в приятелски дух, като обсъдиха предстоящите избори в България. Кметът Еркан Айдън им пожела успех и подкрепи кандидатурата на ПП-ДБ с бюлетина номер 26, като им пожела да бъдат победители на изборите.

    Кърджали бг вести

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Платена публикация

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини