От х:

Днес в x:

Четвъртокласници от Асеновград и РИОСВ – Пловдив честваха заедно Международния ден за защита на животните

Изображение 1 от 3

    Открит урок по повод Международния ден за защита на животните проведе Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) пред учениците от четвъртите класове от СУ „Св. св. Кирил и Методий“  – гр. Асеновград.

    Събитието събра 80 деца, техните учители Милена Христева, Ваня Иванова, Петя Георгиева и Капка Ботева, които заедно обсъдиха важността на опазването на животинския свят и мерките, които всеки от нас може да предприеме, за да допринесе за тяхната защита.

    В хода на урока учениците научиха интересни факти както за застрашените животински видове, така и за животните, които ежедневно виждаме в градска среда.

    Размисли предизвикаха кратките филмчета от поредицата „Пъдпъдък дейли“ за пазителите на зеления свят, вълците, както и за симпатичните горски ушати сови -  специално предоставени на РИОСВ – Пловдив от автора им, Александър Петров.

    Децата получиха ценни съвети и насоки каква е правилната реакция при намиране на бедстващо животно, чуха и истории от работата на екоинспекцията, свързани с подадени сигнали на „зеления телефон“ на институцията.

    Обещаха, че ще споделят наученото със семействата и приятелите си.

    Голям интерес сред учениците предизвика разказът на пиара на РИОСВ – Пловдив за благотворителна кампания в името на защитен вид птица, по която институцията работи през годината съвместно с творец, доброволци и представители на екологична неправителствена организация.

     „Това събитие цели не само да информира младите хора за важността на животинския свят, но и да ги вдъхнови да бъдат активни участници в неговата защита.

    Те са бъдещето, което ще гарантира, че следващите поколения ще имат възможността да се радват на богатия свят на животните“, сподели директорката на учебното заведение, г-жа Мая Краева.

    Урокът продължи с представяне на десетките проекти, грижливо изготвени от учениците.

    Завърши с дискусия, като децата споделиха лични истории и мнения пред своите съученици и гости на открития урок, вдъхновени от желанието да направят света по-добро място за всички живи същества.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини